Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δόλωμα

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Tirit;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Πρώτα απ ‘όλα, το lavash πρέπει να είναι ελαφρώς πιο πηχτό από τη ζύμη. (από μείγμα αλευριού, νερού και αλατιού) Μπορεί να γίνει και με έτοιμη ζύμη, αλλά δεν θα δώσει την ίδια γεύση.
Ας βράσουμε την πάπια σε άφθονο νερό. Κόβουμε το στομάχι και το συκώτι σε μικρά κομμάτια και το μαγειρεύουμε. Ρίχνουμε το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι που φουσκώνει στον ζωμό της πάπιας. Θα πρέπει να είναι πολύ λιπαρό. Αν το φτιάχνετε με κοτόπουλο, μπορείτε να προσθέσετε λάδι.
Στη συνέχεια κόβουμε 8 τρίγωνα από κάθε λάβας μας. Διπλώνουμε κάθε κομμάτι στη μέση από το τέλος και μετά ξανά στη μέση. (όπως στην εικόνα). Βουτάμε τη λάβας που διπλώσαμε 4-5 σε ζεστό νερό πάπιας. Περιμένουμε 1-2 δευτερόλεπτα και αμέσως τα στρώνουμε ένα ένα στο πιάτο μας. Λιπώνουμε κάθε όροφο με πετρέλαιο. Καλύτερα να το αλείψουμε με πινέλο αυγών γιατί κολλάει μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε ενδιάμεσα πέτρες. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία σε στρώσεις. Τέλος βάζουμε το κρέας της πάπιας που ψιλοκόψαμε. Ενώ τρώμε, βάζουμε ένα κομμάτι κρέας πάπιας σε λάβας, το τυλίγουμε σε ρολό και το τρώμε με ευχαρίστηση. (πρέπει να τρώμε με τα χέρια, είναι μια μπουκιά πάντως)

Συνταγή Tirit με φωτογραφία

Tirit 6Tirit 6
Tirit 5Tirit 5
Tirit 3Tirit 3
Tirit 4Tirit 4

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button